Type dienstverlening:

Meubelverkoop


Projectnaam:

Asielopvang


Plaats:

De Wolden

Opdrachtgever:

Gemeente De Wolden


Gekozen stijl:

Basic Home


Oplevering: 

Oktober 2022

Meubelverkoop asielopvang

Om de druk op het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) te verlichten, vangt Gemeente De Wolden 16 statushouders op. Wij mochten hun woning inrichten.


De uitdaging

In één grote woning zouden twee gezinnen, in totaal 16 mensen, komen wonen. Hierbij kregen we te maken met zowel gezamenlijke ruimtes als privé ruimtes. Vanwege die scheiding moesten we een groot deel van de inboedel dubbel leveren. Dat deden we op de hele korte termijn van ongeveer een week en tegen de laagst mogelijke kosten.


De oplossing

In samenspraak met onze opdrachtgever hebben wij een voorstel gemaakt voor het meubilair. Het meubilair is gekocht door de gemeente.

De volgende werkzaamheden hebben we op zeer korte termijn uitgevoerd:

  • Voorstel meubilering
  • Meubelselectie en inkoop
  • Plaatsing meubilair, decoratie, apparatuur, keukenbenodigdheden etc.


Resultaat

In eerste instantie was het huis kaal en koud maar wij plaatsten alle basics voor een comfortabel verblijf: van decoratie, woontextiel en verlichting, tot apparatuur en keukenbenodigdheden. De bewoners zullen na ongeveer 6 maanden doorstromen naar een eigen woning. Doordat ze dan alles mee mogen nemen, krijgen ze een volwaardige start van een menswaardig en zelfredzaam bestaan.


Mening/terugblik van de opdrachtgever

De Locatiemanager Crisis Noodopvang zegt hier het volgende over:


'Voor gemeente Hoogeveen-De Wolden zijn wij voor onze crisis noodopvangen op zoek gegaan naar een snelle & betaalbare oplossing om de locaties in te richten voor tijdelijke huisvesting van asielzoekers. Voor 1 locatie hebben wij tijdelijk kasten & stoelen gehuurd en voor een andere locatie hebben wij een gehele inboedel aangekocht. Ik ben erg te spreken over de snelle levering en de verschillende mogelijkheden voor inrichting afgestemd op onze doelgroep. Binnen een zeer kort tijdsbestek hebben wij ruim 60 man kunnen huisvesten.
Waardering; 9'


Over de opdrachtgever

Gemeente De Wolden ligt in het zuidwesten van Drenthe.


Staat jouw gemeente ook aan de vooravond van asielopvang? We denken graag mee over hoe die opvangplekken voor crisisnoodopvang ingericht kunnen worden.