Waar een klein bedrijf groot in kan zijn. Projectinrichting unieke studentenhuisvesting te Amsterdam door Home Inspirations.

Op de Laan van Spartaan in Amsterdam West is in september 2017 een uniek project opgeleverd: een modulair gebouw van 16 verdiepingen hoog, met in totaal 361 studentenwoningen. Het geheel biedt een bijzondere aanblik door de donkere, bijna mysterieuze gevel èn het is momenteel ook nog eens Nederlands hoogste modulair gebouwde project ooit.

De modules zijn al op de fabriek voorzien van badkamers, keukens en technische installatie. Ze werden op de bouwplaats, als een soort LEGO bouwwerk in het groot,  gestapeld, zodat het gebouw in slechts 12 maanden tijd gerealiseerd kon worden.

Laan van spartaan Amsterdam.png

Bron foto: Heddes Bouw

Al vanaf januari 2017 was Home Inspirations mededinger in de selectie van een projectinrichter voor de 361 studentenwoningen. In juli van dit jaar werd de knoop definitief doorgehakt en werd besloten om de samenwerking met elkaar aan te gaan.

Home Inspirations heeft nauw samengewerkt met de opdrachtgever en heeft dit project begeleid vanaf het voortraject, de selectie van meubilair, tot aan de daadwerkelijke realisatie op zeer korte termijn.

Het team van Home Inspirations werd versterkt door studenten om samen in 4 weken tijd maar liefst 361 studentenwoningen compleet in te richten en te voorzien van verlichting en linnengoed. Een deel van het meubilair is in Almelo voorgemonteerd, tijdelijk opgeslagen en vervoerd naar Amsterdam. De overige leveringen vonden rechtstreeks vanaf de producent hun weg naar de bestemming.

Een omvangrijk project dat door een degelijke voorbereiding, planning en coördinatie succesvol is afgerond: de studenten konden direct na de oplevering hun compleet ingerichte woningen betrekken.

Een prestatie waar we trots op zijn en die door een intensieve samenwerking tussen projectontwikkelaar, aannemer en Home Inspirations mogelijk gemaakt is.

Benji heftruck oranje.png
FOTO'S (11).png
IMG_3367.JPG

Urban & Vintage inrichting, oprecht jeugdsentiment!

Urban, Vintage en Retro meubilair: menige thirtysomething krijgt spontaan melancholische gevoelens bij het zien van zoveel moois.

Vooral als je je deze meubels nog herinnert uit je kindertijd of (voor de twentysomethings) de fotoalbums van je (groot)ouders waarin zij in paarse broek op de groene corduroy bank zitten, de witte koffiekopjes met oranje bloemenprint prominent op de betegelde salontafel.

Moderne interieurs met retro en vintage invloeden zijn enorm populair. Bij Home Inspirations Interieurverhuur worden we ook erg blij van de Urban en Vintage look. Hoe zorgen wij nu voor een Urban interieur dat staat als een huis en belangrijker, hoe zorg jij zelf dat je een samenhangende en sfeervolle inrichting krijgt? Graag geven we je wat tips en inspiratie!

Kleurgebruik

Gebruik complementaire kleuren: zowel op je wanden als in je meubilair en accessoires. Twee kleuren die bijvoorbeeld prachtig bij elkaar staan zijn warmgeel en grijs, aangevuld met hier en daar blauwgroene of koperkleurige tinten.

Zorg voor 1 of maximaal 2 hoofdkleuren en houd de rest van je kleurgebruik sober en neutraal. Voeg niet teveel aanvullende kleuren toe. Dit hoeft zeker niet saai te zijn, het zorgt juist voor rust en balans in je interieur. Wel doen: verschillende tinten van een bepaalde kleur vaker terug laten komen.

Slim combineren van verschillende materialen

Koperen elementen zijn ontzettend gewild. En terecht: deze kleur voegt veel warmte en een luxe beleving toe aan je interieur en geeft tegelijkertijd een speels retro-effect. Koperen salontafeltjes in verschillende vormen en afmetingen kun je heel goed met elkaar combineren. In één van onze recente verkoopstyling projecten hebben we dit ook toegepast.

Details die meerdere keren terugkomen, zorgen ook voor samenhang. Dit kunnen bijvoorbeeld houten pootjes van een retro bankstel zijn, die je terugziet in de poten van een stoere staande industriële lamp. Of het koperen blad van een tafel dat terugkomt in een kussen met een koperkleurige tekst erop.

Natuurlijke elementen als hout en koeienhuid zorgen voor warmte in je woninginrichting, terwijl metalen elementen een stoere touch geven. Doordat je op deze manier enorm veel variatie kunt toepassen en niet gebonden bent aan een standaard meubelprogramma, kun je je eigen one-of-a-kind stijl creëren!

Slottip: echte retro items: heel leuk om toe te passen, maar wees bescheiden: je wilt tenslotte niet dat je woonkamer oogt als een kringloopwinkel.

Meer inspiratie nodig? Kijk in ons styling portfolio!

Succesvolle verkoopstyling: 2 woningen verkocht binnen een week!

Het oog wil ook wat....en dat blijkt maar weer eens! Twee woningen in Vleuten en Amsterdam die al langere tijd in de verkoop stonden, zijn nadat ze door ons voorzien waren van een woninginrichting binnen een week verkocht!

Tevens mochten wij een appartement aan de Keizersgracht in Amsterdam inrichten in onze vernieuwde Urban standaard stijl, met een prachtig stijlvol resultaat.

Een ingerichte woning verkoopt sneller en beter dan een leegstaande. Een mooi interieur geeft sfeer aan een huis en potentiële kopers kunnen de ruimte en mogelijkheden van een woning beter inschatten.

Hieronder een aantal sfeerimpressies van deze projecten:

bijgewerkte foto 1 incl logo.jpg

Meer voorbeelden van onze projecten zijn te zien in onze portfolio's: standaard en exclusieve interieurs.