Urban & Vintage inrichting, oprecht jeugdsentiment!

Urban, Vintage en Retro meubilair: menige thirtysomething krijgt spontaan melancholische gevoelens bij het zien van zoveel moois.

Vooral als je je deze meubels nog herinnert uit je kindertijd of (voor de twentysomethings) de fotoalbums van je (groot)ouders waarin zij in paarse broek op de groene corduroy bank zitten, de witte koffiekopjes met oranje bloemenprint prominent op de betegelde salontafel.

Moderne interieurs met retro en vintage invloeden zijn enorm populair. Bij Home Inspirations Interieurverhuur worden we ook erg blij van de Urban en Vintage look. Hoe zorgen wij nu voor een Urban interieur dat staat als een huis en belangrijker, hoe zorg jij zelf dat je een samenhangende en sfeervolle inrichting krijgt? Graag geven we je wat tips en inspiratie!

Kleurgebruik

Gebruik complementaire kleuren: zowel op je wanden als in je meubilair en accessoires. Twee kleuren die bijvoorbeeld prachtig bij elkaar staan zijn warmgeel en grijs, aangevuld met hier en daar blauwgroene of koperkleurige tinten.

Zorg voor 1 of maximaal 2 hoofdkleuren en houd de rest van je kleurgebruik sober en neutraal. Voeg niet teveel aanvullende kleuren toe. Dit hoeft zeker niet saai te zijn, het zorgt juist voor rust en balans in je interieur. Wel doen: verschillende tinten van een bepaalde kleur vaker terug laten komen.

Slim combineren van verschillende materialen

Koperen elementen zijn ontzettend gewild. En terecht: deze kleur voegt veel warmte en een luxe beleving toe aan je interieur en geeft tegelijkertijd een speels retro-effect. Koperen salontafeltjes in verschillende vormen en afmetingen kun je heel goed met elkaar combineren. In één van onze recente verkoopstyling projecten hebben we dit ook toegepast.

Details die meerdere keren terugkomen, zorgen ook voor samenhang. Dit kunnen bijvoorbeeld houten pootjes van een retro bankstel zijn, die je terugziet in de poten van een stoere staande industriële lamp. Of het koperen blad van een tafel dat terugkomt in een kussen met een koperkleurige tekst erop.

Natuurlijke elementen als hout en koeienhuid zorgen voor warmte in je woninginrichting, terwijl metalen elementen een stoere touch geven. Doordat je op deze manier enorm veel variatie kunt toepassen en niet gebonden bent aan een standaard meubelprogramma, kun je je eigen one-of-a-kind stijl creëren!

Slottip: echte retro items: heel leuk om toe te passen, maar wees bescheiden: je wilt tenslotte niet dat je woonkamer oogt als een kringloopwinkel.

Meer inspiratie nodig? Kijk in ons styling portfolio!