vakantiewoning boerderij stijl

Recreatiewoningen staan relatief langer te koop dan reguliere huizen. In 2022 stond een recreatiewoning gemiddeld 164 dagen te koop¹. Hoe kunnen we de looptijd van jouw vakantiewoning verlagen?


Woningpresentatie is key

Verschillende factoren beïnvloeden de looptijd van recreatief vastgoed. Je hebt niet overal zelf invloed op, maar de woningpresentatie kan je wèl optimaliseren. Een aantrekkelijk ingerichte recreatiewoning valt op in de huidige competitieve recreatiewoningmarkt. En dat is niet anders dan bij de verkoop van een woonhuis. De juiste inrichting met fris meubilair, wekt een positieve eerste indruk en geeft de potentiële koper een concreet beeld van de mogelijkheden van het vakantiehuis.


Vind de juiste uitstraling

Of het nou gaat om een strandhuis, bosvilla of tiny house, een vakantiewoning koopt men voor eigen ontspanning en/of het te behalen rendement. Sluit de inrichting hier ook op aan? Schept het de verwachting van een goede verblijfservaring? Je kunt een vakantiewoning sneller verkopen wanneer je erin slaagt jouw doelgroep aan te spreken. Over het algemeen is een neutrale uitstraling hiervoor het meest geschikt. Het geeft de koper de kans om een eigen invulling aan de woning te geven.


Particulier - Hulp bij de inrichting

Een stylist heeft een goede kijk op een huis en weet de sterke punten van een woning te benadrukken. Met kennis van de huidige interieurtrends en hoe die op een tijdloze manier toe te passen, creëert hij/zij een goede balans tussen functionaliteit, comfort, duurzaamheid en authenticiteit. Zo laat je potentiële kopers zien dat jouw vakantiehuis een geweldige verblijfservaring biedt. Hiervoor kan je als particulier of als stylist meubels en decoratie huren, om deze na de verkoop weer op te laten halen. Dit concept van het inrichten van modelwoningen en verkoopstyling wordt al jaren succesvol toegepast bij de verkoop van nieuwe en bestaande bouw.


Project - Gemeubileerd verkopen

Projectontwikkelaars kunnen ook kiezen voor gemeubileerde verkoop. Hoewel dat vraagt om een investering, kan je voor zo’n gemeubileerd vakantiehuis ook een hogere prijs vragen. De hulp van een expert kan hierbij het verschil maken. Een meubelverhuurder als Home Inspirations, beschikt over een in-house stylist en een uitgebreid netwerk van meubelproducenten en -leveranciers. Ze kunnen planmatig en doelgericht één of een reeks aan recreatiewoningen afgestyled en gebruiksklaar opleveren. Daarbij denken ze aan alle details, van decoratie tot aan de molest-proof keukeninventaris.


Voor alles een oplossing

Bij ons huur of koop je meubels die zowel praktisch en functioneel als huiselijk zijn. Bovendien ontzorgen wij je van A tot Z. Voor elk soort vakantiehuis is wel een passende interieuroplossing. Bekijk eens een van onze case studies. Daarin laten we zien hoe we verschillende soorten vakantiewoningen hebben ingericht.


Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw object(en)? Ben je opzoek naar een luxe uitstraling of is er sprake van maatwerk? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken en misschien is/zijn jouw vakantiewoning(en) wel in een mum van tijd verkocht.


1.      https://www.nvm.nl/nieuws/2023/recreatiewoningen-2022, januari 2024